Binnen de fiscale wet- en regelgeving is er sprake van jaarlijkse ontwikkelingen.

Wij bij Trofip vinden het belangrijk dat onze klanten op de hoogte is van alle fiscale eisen en faciliteiten.

Zo kan er een advies op maat gegeven worden die aansluit bij uw financiële situatie. Verder bieden wij ondersteuning bij uw aangiften, financiële planning en het indienen van bezwaarschriften.

Onder de fiscale diensten vallen onder andere de volgende taken:

Wij verzorgen voor u de diverse aangiften die u indient. Daarnaast bieden wij u inzichten in uw aangiften, die als basis fungeren voor het nemen van de juiste beslissingen voor de toekomst van uw bedrijf.

Onze ervaren medewerkers voeren de controle uit van uw aangiften.Doordat wij deze (wettelijke) controles als ondernemers benaderen, leveren onze bevindingen waardevolle informatie op. Zo krijgt u als ondernemer inzicht in het functioneren van uw onderneming en wordt duidelijk welke activiteiten binnen uw onderneming winstgevend zijn.

Wilt u een bezwaarschrift indienen? Dat is de moeite waard, want 90% van de bezwaarschriften wordt goedgekeurd! Als u maar een goed onderbouwd verhaal heeft. Heeft u dat niet, dan maakt u weinig kans. Als belastingadviseurs kunnen wij u helpen om een goed onderbouwd bezwaarschrift in te dienen.

Bij Estate Planning denkt u misschien al gauw aan vermogende mensen op leeftijd, die hun nalatenschap zo goed mogelijk willen overdragen. Maar ook als u nog volop werkzaam bent en snel vermogen opbouwt, is Estate Planning belangrijk voor u. Wij helpen u graag met het fiscaal gunstig opbouwen en desgewenst overdragen van uw vermogen.

Naast het succes van uw onderneming is uw eigen financiële en vermogensplanning belangrijk. Hoe ziet uw financiële situatie eruit als u stopt, overlijdt of ziek wordt? Is alles goed geregeld?

De fase waarin een onderneming zich bevindt, bepaalt voor een groot deel hoe en in welke mate de optimale ondernemingsstructuur bereikt kan worden. Veelal wordt bij aanvang van de onderneming gestart als eenmanszaak of firma. Na verloop van jaren kan het voordelig en verstandig zijn de bedrijfsstructuur, en hiermee soms de rechtsvorm, te wijzigen. Maar ook kan het uw persoonlijke wens zijn om uw onderneming vanuit een andere vorm te drijven.

Een goede voorbereiding op bedrijfsovername loont! Enerzijds leidt dat tot een beter verkoopresultaat. Anderzijds leidt dat tot een vlotte afwikkeling van de bedrijfsoverdracht. Een goede voorbereiding op bedrijfsovername omvat het implementeren van de juiste juridische structuur. Een optimale structuur helpt om belastingheffing te voorkomen.

Afhankelijk van wat voor bedrijf u heeft, krijgt u in veel gevallen te maken met investeren. Misschien moet of wilt u een (winkel)pand kopen, of anders toch in ieder geval de inventaris voor uw winkel of kantoor aanschaffen. Denk dan aan bureaus, vergadertafels, kasten en stoffering.

In principe vallen alle uitgaven boven de 450 euro voor uw boekhouding onder investeringen. Onderschat deze bedragen niet; alles bij elkaar opgeteld kan het om een behoorlijk hoog bedrag gaan dat u in sommige gevallen niet uit eigen middelen kunt betalen.

Financiële administratie

Met een goed ingerichte financiële administratie weet u altijd hoe uw bedrijf ervoor staat. Uw boekhouding is dan ook de basis voor de fiscale verplichtingen én stelt u in staat om efficient en effectief de juiste beslissingen te nemen. Zo krijgt u meer grip op uw administratie en kun t u tijd besparen die u in uw onderneming kunt stoppen.

Lees meer