De hypotheekrentes zijn al geruime tijd aan een daling bezig. De concurrentie tussen banken is groot en iedere week zien we een groot aantal rentedalingen langskomen. Het lijkt wel of de hypotheekrentes alleen maar kunnen dalen. De vraag is hoe lang de daling nog zal duren…

Kapitaalmarktrente stijgt
De rentes van hypotheken, spaarrekeningen en leningen volgen normaal gesproken de marktrentes – met meer of minder vertraging – redelijk goed. Als je een voorspelling wilt doen over wat de hypotheekrente in de komende tijd gaat doen, is het dan ook raadzaam om te kijken wat de marktrentes aan het doen zijn.

Bij de hypotheekrente wordt vooral gekeken naar de kapitaalmarktrente. In onderstaande grafiek hebben we de kapitaalmarktrente (10 jaars staatslening) en de laagste 10 jaars hypotheekrente (annuiteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie) over de afgelopen 10 jaar naast elkaar gezet. Duidelijk is dat beide rentes een vergelijkbaar verloop kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *